Støtt oss uten at det koster deg noe!

Kortfilmprogram

Disa flytter til Japan (2003)
26 min


Disa skal flytte med familien sin til Japan, et land langt borte. Disa er nysgjerrig og full av rare påfunn men i Japan er alt er fremmed og ukjent. I barnehagen skiller hun seg fra de andre barna siden hun er den eneste med lyst hår og blå øyne. De snakker et språk Disa ikke forstår og alle har så rare navn. Til og med måten de spiser på er annerledes! Men Disa vil ikke være så forskjellig. Kan hun klare å bli japansk?

Disa flytter til Japan er en kort dokumentarfilm for barn, et format som har blitt lite utforsket og som har høstet oppmerksomhet og heder for sin innovative form. Filmen har vunnet flere priser, blant annet for beste dokumentar. 

NFK, DVD, Norge, regi: Benedicte Orvung, dokumentar, passer for alle

Lost and Found (2008)
24 min

Hva gjør man når en pingvin ringer på døra? Det er den unge gutten i Lost and Found også usikker på. Selv om han først ikke vet hva han skal gjøre med ham, blir gutten snart bestemt på å hjelpe pingvinen å finne veien hjem. Til og med om det involverer å ro en båt til sydpolen.

Filmen baserer seg på boken av Olivers Jeffers og er adaptert av det britiske selskapet Studio AKA. Alle de internasjonale prisene filmen han vunnet og den flotte historien gjør dette til en film man ikke vil gå glipp av.

Studio AKA, DVD, Storbritannia, regi: Philip Hunt, animasjon, passer for alle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar