Støtt oss uten at det koster deg noe!

30.09 - Jakten på nyresteinenNFK, DVD, Norge, 1996, Regi: Vibeke Idsøe, Spillefilm, Norsk tale, 91 min, 7 år

Simen skal være med Bestefar til København, hvor Bestefar skal være med på en gjenforeningskonsert med jazzgutta han spilte med da han var en ung og lovende saksofonist. Det var også på denne tiden han møtte Bestemor, som hadde den «råeste stemmen i Skandinavia». Dessverre døde Bestemor da hun var veldig ung, noe Bestefar fremdeles sørger over.

Natten før de skal dra til København får Bestefar fryktelige smerter. Simen blir veldig redd og vet ikke hva han kan gjøre for å hjelpe. Det er da den trofaste snakkende Teddybjørnen til Simen kommer med løsningen. Ved hjelp av et magisk kjemisett krymper han Simen til den størrelsen at han kan gå inn i kroppen til Bestefar for å finne ut hva som er galt og prøve å fikse det.

Sammen med det hvite blodlegemet Karta og det røde blodlegemet Alviola legger han ut på en uforglemmelig reise gjennom kroppen og alle dens rare og fascinerende arbeidere og beboere.

Jakten på Nyresteinen er en film som har tålt tidens tann overraskende godt. Kostymene er fantastiske og med et skuespillerregister som representerer noe av det beste Norge har å by på er dette en film for både barn og voksne. Dette er en spennende film, til tider skummel, men også rørende og vakker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar