Støtt oss uten at det koster deg noe!

4. mars - Ronja Røverdatter

NFK, DVD
Sverige, 1984
Regi: Tage Danielson
Spillefilm
Svensk tale
126 min


I denne udødelige svenske klassikeren møter vi den unge jenta Ronja som lever i Mattisborgen sammen med en gjeng med røvere som faren leder. Ronja vokser opp i en verden naturen er vakker men farefull. Tusser og troll er en del av naturen, så hun må være forsiktig når hun leker i skogen. Hjemme i borgen, som ble delt i to av et lynnedslag den natten Ronja ble født, får hun leke trygt.

En dag blir Ronja venn med en ung gutt hun ikke har sett før. Han heter Birk og er født inn i den rivaliserende røvergjengen ledet av Borka. Borka-banden har flyttet inn i den forlatte delen av Mattisborgen. Hva vil Ronjas far synes om det? Foreldrene deres er bitre fiender, men Ronja og Birk vil ikke la foreldrenes hat til hverandre styre sitt eget vennskap. De bestemmer seg for å rømme og bo i skogen, men er foreldrene villige til å glemme sitt eget fiendskap for å få tilbake barna sine?

Denne filmen basert på en bok av Astrid Lindgren har en universell historie om kjærlighet som kan overvinne hat. Filmen fortelles gjennom barnas synspunkt og det er de som gjennom sine handlinger må lære foreldrene hvordan de skal leve sammen med hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar